Ουρανός στον Ταύρο από τις 15/ 5 /2018 – Οι μεγάλες αλλαγές για κάθε ζώδιο..

Ουρανός…. ο πλανήτης των αλλαγών, του απροσδόκητου, της επανάστασης, της τεχνολογίας, των επιστημών, της αστρονομίας αλλά και της αστρολογίας.

Ο πλανήτης που καθορίζει τα μελλοντικά τεχνολογικά επιτεύγματα, τις εφευρέσεις και την έρευνα. Συμβολίζει την καινοτομία, την επινοητικότητα, την αλήθεια, τον πειραματισμό, τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, τον αλτρουισμό, την εκκεντρικότητα αλλά κυρίως την αφύπνιση.

Η δουλειά του Ουρανού λοιπόν είναι να σπάει τους κανόνες και τις κοινωνικές δομές και να γκρεμίζει τα όποια καθιερωμένα πρότυπα υπάρχουν.

Να μην ανέχεται την αδράνεια και τους συμβιβασμούς και να δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για ριζικές αλλαγές. Ο Ουρανός είναι το «ξυπνητήρι» μας  που έρχεται να μας βγάλει από την λήθη και να μας παρασύρει σε ένα ταξίδι συναρπαστικό, αλλά κυρίως απελευθερωτικό.

Οτιδήποτε δεν είναι χρήσιμο και δεν προάγει την εξέλιξη μας θα το δούμε να διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη. Κυβερνήτης του είναι ο Υδροχόος, η έξαρσή του είναι στο ζώδιο του Σκορπιού, η πτώση του είναι στο ζώδιο του Ταύρου, και η αδυναμία του είναι στο ζώδιο του Λέοντα.

Χρειάζεται περίπου 84 χρόνια, για να ολοκληρώσει τον κύκλο του και στα 12 ζώδια. Σε κάθε ζώδιο παραμένει περίπου 7 χρόνια καθώς κινείται μόνο 4 μοίρες τον χρόνο.

 

Στις 15/5/2018 ο Ουρανός θα μπει στο ζώδιο του Ταύρου όπου και θα παραμείνει για υπόλοιπα 7 έτη.

 

Σε προσωπικό λοιπόν επίπεδο αυτό σημαίνει ότι θα δοθούν ευκαιρίες για να γίνουν κάποια όνειρα πραγματικότητα. Δεν πρέπει να  είμαστε διστακτικοί στις αλλαγές αλλά, αντιθέτως, να τις αποζητούμε διότι  μέσω αυτών θα βελτιώσουμε την ζωή μας, αν φυσικά ο απώτερος σκοπός είναι η προσωπική μας εξέλιξη.

Θα πρέπει λοιπόν να αποτινάξουμε από πάνω μας το σαθρό, το παλιό, το σάπιο και να κάνουμε χώρο για το καινούργιο.

Αλλαγές λοιπόν και ανατροπές είτε σε επαγγελματικό επίπεδο, είτε σε αισθηματικό, είτε σε συναισθηματικό.  Επαγγελματικά μπορούμε να μιλάμε για κάποιες αλλαγές που θα έχουν να κάνουν με το αντικείμενο με το οποίο ασχολούμαστε ή ακόμα και για μια εντελώς διαφορετική επαγγελματική πορεία. Σε αισθηματικό επίπεδο θα υπάρξουν ξαφνικοί χωρισμοί αλλά και ξαφνικοί γάμοι.

Επίσης, συναρπαστικοί αλλά εκκεντρικοί άνθρωποι θα μπουν στις ζωές κάποιων, στην κυριολεξία από το πουθενά, ξεμυαλίζοντας και μαγεύοντας τους. Επιπλέον, μπορούμε να μιλάμε για αλλαγές κατοικίας ή ακόμα και χώρας.

 

Σε κοινωνικό επίπεδο μπορούμε να μιλάμε για μια συλλογική αφύπνιση και κοινωνική αλλαγή με μια μεγαλύτερη τάση σε ότι αφορά την γη, τους φυσικούς πόρους, και το περιβάλλον. Την οικοδόμηση ενός καινούργιου γεωργικού συστήματος, την  στροφή σε πιο υγιεινή διατροφή που θα είναι πλέον  πιο προσιτή στο ευρύ κοινό. Την έντονη ενασχόληση με τα δικαιώματα των ζώων αλλά και την δημιουργία νέων χρηματοπιστωτικών συστημάτων.

Πως θα επηρεάσει λοιπόν τα 12 ζώδια η μετακίνηση αυτή του Ουρανού;

 

ΚΡΙΟΣ

 

Ο Ουρανός διέρχεται το 2ο σας ηλιακό σπίτι και σας καλεί να εστιάσετε στα χρήματα σας στον τρόπο που βγάζετε τα προς το ζην, αλλά και στις προσωπικές σας αξίες. Για πολλούς από εσάς θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα στα οικονομικά σας και στο τρόπο που κερδίζετε το εισόδημα σας. Μπορεί να αισθανθείτε εγκλωβισμένοι σε μια βαρετή δουλειά ή παγιδευμένοι γιατί τα έξοδα σας είναι πολλά και τα εισοδήματά σας λίγα. Επιπλέον μάλιστα απροσδόκητα γεγονότα θα σας κάνουν να αισθανθείτε ότι έχετε μια πέτρα δεμένη   στο πόδι σας  που σας τραβάει στο βυθό στερώντας σας την επιφάνεια και ως εκ τούτου το οξυγόνο.

 

Όμως, θα πρέπει να θυμάστε ότι αυτά τα γεγονότα θα είναι ακριβώς ο λόγος για να αναζητήσετε νέες πηγές εισοδήματος και να πειραματιστείτε, και αυτό σαν  αποτέλεσμα θα έχει την οικονομική σας αναβάθμιση και σταθεροποίηση καθώς και τον εφησυχασμό σας. Ίσως μάλιστα βρείτε μια δεύτερη εργασία η οποία θα σας προσφέρει ένα έξτρα εισόδημα που θα είναι μια σοβαρή επιπλέον ανάσα για εσάς. Γενικά δεν πρέπει να αφήνετε τους φόβους σας να σας κρατάνε πίσω, αντιθέτως θα πρέπει να έχετε αυτοπεποίθηση να κοιτάτε μπροστά και να δοκιμάζετε καινούργια πράγματα. Να θυμάστε ότι η επιστήμη και η τεχνολογία θα είναι αρωγοί σας, ίσως λοιπόν ασχοληθείτε με κάτι που έχει να κάνει με το διαδίκτυο. Ίσως αγοράσετε διάφορα gadgets ή ίσως κερδίσετε χρήματα εκμεταλλευόμενοι την τεχνολογία.

 

Τέλος να προσέχετε να μην απομακρύνεστε από τη διαδρομή που έχετε χαράξει και να μην αφήνεστε σε χαοτικές καταστάσεις που ίσως υπάρξουν. Να μην ξεχνάτε,  ότι  ο Ουρανός, ο μεγάλος Αφυπνιστής θα ξυπνήσει την συνείδηση σας, και τα, τουλάχιστον, επόμενα επτά χρόνια θα μεταβληθεί το σύστημα αξιών σας κάνοντας σας πιο συνεπείς και εναρμονισμένους με τον ίδιο σας τον εαυτό, έτσι θα έχετε μια πιο ολοκληρωμένη και ευτυχισμένη ζωή. Να θυμάστε αυτό που είπε ο Τόφφλερ « η αλλαγή δεν είναι μερικώς απαραίτητη στη ζωή. Είναι η ζωή».

 

ΤΑΥΡΟΣ

Η είσοδος του Ουρανού στον πρώτο ηλιακό σας σπίτι σηματοδοτεί  μια εποχή κοσμογονικών, για τα δεδομένα σας, αλλαγών σε σχέση πάντα με τον εαυτό σας, την προσωπικότητα σας, την συμπεριφορά σας αλλά ακόμα και την εμφάνιση σας. Πως βλέπετε τον εαυτό σας, ποιοί είστε πραγματικά, τι θέλετε και τι χρειάζεστε αληθινά ;

Τι είδους συμβιβασμούς έχετε κάνει μέχρι στιγμής και τι αντίτιμο ψυχικό και συναισθηματικό “πληρώνετε” έτσι ώστε να μην δημιουργείτε εντάσεις και δυσαρέσκεια σχετικά με τις προσδοκίες που οι άλλοι έχουν από εσάς;

 

Θεωρείτε ότι σας έχουν περιορίσει την ελευθερία σας ή έχετε αναγκαστεί, λόγω συνθηκών, να μην μπορείτε να εκφράσετε την ατομικότητα σας; Θα υπάρχουν, λοιπόν, υπαρξιακά και συναισθηματικά θέματα που όμως στην ουσία θα σας οδηγήσουν στην λύση των προβλημάτων σας.

 

Η ανάγκη να είστε αληθινοί πρωτίστως με τον εαυτό σας  και κατ’επέκταση με τους άλλους θα σας αφυπνίσει και θα σας κάνει να επιλέξετε το πιο “δύσκολο μονοπάτι”, φαινομενικά, που ωστόσο θα σας οδηγήσει ψηλά και χάρη σε αυτό θα δείτε τις πραγματικά μεγάλες σας δυνατότητες απαλλαγμένοι από περιορισμούς και παρελθούσες καταστάσεις που σας κρατούσαν εγκλωβισμένους.

 

Ο Ουρανός η αλλιώς ο μεγάλος Αφυπνιστής, θα σας ξυπνήσει συνειδησιακά και το αποτέλεσμα αυτό θα αφήσει άφωνους όσους σας γνωρίζουν γιατί θα βγάλετε προς τα έξω ένα χαρακτήρα περισσότερο παρορμητικό και επαναστατικό. Η αλλαγή θα είναι πλέον μια ανάγκη σας. Μπορεί να αλλάξετε εντελώς ακόμα και την εμφάνιση σας ή το προσωπικό σας στύλ. Το σίγουρο είναι πάντως ότι το moto σας για την επόμενη τουλάχιστον επταετία θα είναι ένα…”Δεν μπορείς να ανακαλύψεις νέους ωκεανούς αν δεν έχεις το κουράγιο να χάσεις την ακτή από τα μάτια σου..”

 

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η παρουσία του Ουρανού στο 12ο ηλιακό σας σπίτι θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε τα αραχνιασμένα «ντουλάπια» της ψυχής σας και να πετάξετε, στην κυριολεξία, από μέσα ότι είναι περιττό. Θα αφήσετε παλιές συνήθειες και πρακτικές που μέχρι στιγμής είχατε και εφαρμόζατε και που πιθανά να σας κρατούσαν πίσω. Πρέπει να προχωρήσετε στο μέλλον που ανοίγεται μπροστά σας με όσο το δυνατό γρηγορότερα και μεγαλύτερα βήματα και αυτό δεν μπορεί να γίνει αν συνεχίζετε να κρατάτε πολλές «βαλίτσες». Ξεφορτωθείτε τις λοιπόν και συνεχίστε τον δρόμο σας πιο ήρεμοι και ανάλαφροι. Να θυμάστε ότι στον 12ο οίκο το υποσυνείδητο έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και είναι πάντα ενεργό. Επί της ουσίας, λοιπόν, ελέγχει εσάς, το σώμα σας και με λίγα λόγια τα πάντα.

Ασχοληθείτε λοιπόν μαζί του μπαίνοντας σε ένα πιο πνευματικό μονοπάτι και υιοθετήστε ένα θετικό τρόπο σκέψης που να βασίζεται στην αγάπη την ειλικρίνεια και την δικαιοσύνη. Επιπλέον, δείξτε την συμπόνια και την φιλανθρωπία σας με έναν ίσως πιο ανατρεπτικό τρόπο βοηθώντας π.χ. ανθρώπους που είναι σε κάποια ιδρύματα ή σε νοσοκομεία ή ακόμα και σε φυλακές, ίσως μάλιστα με βοηθό την τεχνολογία και το διαδίκτυο.

Ακόμα,  δώστε την απαραίτητη προσοχή στην συναισθηματική και ψυχική σας υγεία καταπολεμώντας φοβίες και ανασφάλειες που τυχόν έχετε και σταματήστε με τον τρόπο αυτό να ζείτε στην σκιά των χαμένων σας ευκαιριών.

Δεδομένου τώρα του γεγονότος ότι ο 12ος οίκος συνδέεται και με κρυμμένους εχθρούς, υπάρχει η πιθανότητα μέσα από ξαφνικές καταστάσεις που θα προκύψουν από τη σύμπτωση γεγονότων και περιστάσεων να αποκαλυφθούν μυστικές και επιβλαβείς, προς το άτομο σας, πράξεις αναξιόπιστων ατόμων. Τέλος δώστε και εσείς την απαραίτητη προσοχή έτσι ώστε να μην αποκαλυφθούν την πλέον ακατάλληλη στιγμή δικά σας μυστικά. Να θυμάστε το απόφθεγμα του Γκάντι “ Εσύ πρέπει να αλλάξεις, αν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο”

 

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Με τον Ουρανό να διέρχεται από το 11ο  Ηλιακό σας σπίτι, που αντιπροσωπεύει το πεδίο συνάντησης σας με τον έξω κόσμο, τους φίλους, την ομαδικότητα, τις ευχές και τις επιθυμίες σας, θα αισθανθείτε ένα αέρα αναζωογόνησης στους παραπάνω τομείς. Αναπάντεχες αλλαγές θα συμβούν σε  εσάς σε σχέση με τον κοινωνικό σας κύκλο.

Θα αποκτήσετε καινούργια ενδιαφέροντα και κάποιοι από εσάς ίσως αποφασίσουν να συμμετάσχουν σε ένα σύλλογο ή σε μια ομάδα που θα έχει ένα κάπως πιο ιδιαίτερο αντικείμενο μελέτης όπως π.χ. η μεταφυσική ή κάποιο άλλο, καθόλου ωστόσο συνηθισμένο, θέμα.

 

Επίσης μπορεί, σε σχέση πάντα με λέσχες ή ομάδες αλλά ακόμα και με επιτροπές, να χρειαστεί να τροποποιήσετε  κάποιους κανόνες λειτουργίας τους και να τους δώσετε ένα νέο αέρα πιο σύγχρονο. Επιπλέον, κάποιοι από εσάς ίσως αποφασίσουν την ενασχόληση τους με την κοινωνική ή την πολιτική δράση.

Ακόμα ένα ενδεχόμενο όμως είναι αυτό του να αποχωρήσετε από συλλόγους και ομάδες των οποίων ο τρόπος λειτουργίας να θεωρείτε ότι είναι καταπιεστικός και το θέμα τους βαρετό.

 

Επίσης, δεδομένου ότι η ελευθερία θα είναι η μεγαλύτερη σας προτεραιότητα, θα αναζητήσετε ανεξαρτησία και θα είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες. Κάποιοι από εσάς ίσως αποφασίσουν ότι έχει έρθει η ώρα να ανεξαρτητοποιθούν και να μείνουν μόνοι τους ή να συγκατοικήσουν με κάποιο φιλικό τους πρόσωπο.

Είναι πολύ πιθανό να προσελκύετε νέους φίλους οι οποίοι θα είναι άνθρωποι διαφορετικοί από όσους μέχρι στιγμής ήδη έχετε στην ζωή σας και ίσως κάπως εκκεντρικοί.

Διόλου απίθανο να κάνετε γνωριμίες με άτομα που θα γνωρίσετε από το διαδίκτυο τα οποία μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντά με εσάς. Γενικά θα είστε γεμάτοι φρέσκες ιδέες και επιθυμίες και θα βάλετε νέους στόχους στην ζωή σας.

Να θυμάστε το απόφθεγμα του Σωκράτη «Εκείνος που θέλει να ταρακουνήσει τον κόσμο ας ταρακουνήσει τον εαυτό του».

 

ΛΕΩΝ

Η είσοδος του Ουρανού στο 10ο ηλιακό σας σπίτι θα σας ωθήσει στο να βιώσετε αλλαγές στην καριέρα σας. Οι αλλαγές που θα συμβούν θα αφορούν στην δική σας προσωπική εξέλιξη και θα πρέπει να τις αντιμετωπίσετε. Χρειάζεστε περισσότερη ελευθερία και η παρούσα επαγγελματική σας κατάσταση σας πιέζει, σας αγχώνει και πλέον δεν σας εξυπηρετεί.

Ίσως να σας προσελκύσουν επαγγέλματα εντελώς διαφορετικού αντικειμένου από ότι είχατε εώς τώρα ασχοληθεί και ενδεχομένως σπουδάσει, επαγγέλματα ασυνήθιστα και πρωτότυπα.

 

Μπορεί κάποιοι από εσάς να αποφασίσουν από μόνοι τους να προχωρήσουν στην αλλαγή αυτή, ίσως λόγω μιας άρνησης να ακολουθήσουν εντολές αψηφώντας την εξουσία, ή εξαιτίας μιας γενικευμένης έντασης με επαγγελματικά ανώτερους. Κάποιοι άλλοι επίσης, ίσως και να εξαναγκαστούν να προχωρήσουν σε παρόμοιες αλλαγές. ‘Οπως και να έχει ωστόσο και σε κάθε περίπτωση, η οποιαδήποτε αλλαγή θα έχει θετικό αποτέλεσμα.

Ο Ουρανός θέλει αλλαγές και τις θέλει δραστικές, θέλει όμως και εξέλιξη και ανάπτυξη ιδεών. Μπορεί να θελήσετε, μέσα στο γενικότερο πνεύμα της ελευθερίας και ανεξαρτησίας που θα έχετε, να εργαστείτε ως αυτοαπασχολούμενοι ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Θα θελήσετε να δώσετε μια ώθηση στο κοινωνικό σας προφίλ και να αυξήσετε το κοινωνικό σας δίκτυο.

Σε αυτό πιθανά να βοηθήσει και η ενασχόληση σας με το διαδίκτυο. Επιπλέον, θα ανακαλύψετε ταλέντα που ίσως να μην γνωρίζατε ότι έχετε τα οποία και θα εκμεταλλευτείτε ίσως και επαγγελματικά. Υπάρχει λοιπόν το ενδεχόμενο να γίνετε ακόμα και γνωστοί λόγω ενός ασυνήθιστου επαγγέλματος ή μιας αντισυμβατικής προσέγγισης στο ήδη υπάρχον. Εν κατακλείδι, να είστε τολμηροί και να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και στις δυνάμεις σας και να θυμάστε το απόφθεγμα του Μπρεχτ “ Η πραγματικότητα είναι εκεί και σε περιμένει, θέλει να αλλάξει, άλλαξέ την”.

 

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η διέλευση του Ουρανού από το 9ο ηλιακό σας σπίτι θα αλλάξει στην ουσία τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα και αντιλαμβάνεστε την ζωή γενικότερα. Θα αλλάξετε τρόπων τινά την προσωπική σας φιλοσοφία. Θα θελήσετε να διευρύνετε την σκέψη σας, να αποκτήσετε περισσότερη γνώση αλλά και περισσότερες εμπειρίες.

Κάποιοι από εσάς ίσως αποφασίσετε να ξεκινήσετε ή να ολοκληρώσετε ένα κύκλο σπουδών που σκοπό θα έχει την μόρφωση σας σε ανώτερο βαθμό και κάποιοι άλλοι ίσως ασχοληθούν με την εκμάθηση ή την ολοκλήρωση της εκμάθησης μια ξένης γλώσσας.

Κατά την διάρκεια αυτού του κύκλου της ζωής σας θα συναντήσετε και θα συνδιαλλαγείτε με άτομα με εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από το δικό σας, άτομα με καινοτόμο τρόπο σκέψης ή προερχόμενα από μια άλλη χώρα ή με μια εντελώς διαφορετική κουλτούρα.

 

Αντισυμβατικοί και ανοιχτοί στην πολυπολιτισμικότητα θα επεκτείνετε τις ιδέες σας ακόμα και σε σχέση με την θρησκεία ή την πολιτική υιοθετώντας διαφορετικού είδους προσεγγίσεις. Σε αυτό τον ξεχωριστό κύκλο τον οποίο καλείστε να βιώσετε, θα αναζητήσετε το βαθύτερο νόημα στην ζωή σας πέρα από τον τρόπο με τον οποίο έχετε εκπαιδευτεί να την αντιμετωπίζετε, πέρα από τα  βασικά συστήματα των πεποιθήσεων σας.  Θα αντιληφθείτε ότι οι σκέψεις σας έχουν γίνει φυλακή για την ψυχή σας και ότι θέλετε πλέον να αλλάξετε.

Επιπλέον, τα ξαφνικά και απροσδόκητα ταξίδια θα είναι στο πρόγραμμα. Οι εικόνες μέσα από αυτά θα «ανοίξουν» τα μάτια σας και θα σας βοηθήσουν να επεκταθείτε. Ίσως μάλιστα και κάποιοι από εσάς να αφήσουν, στην κυριολεξία, τον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν και να ψάξουν την τύχη τους είτε σε  μια διαφορετική πόλη εντός της χώρας μας είτε σε μια εντελώς διαφορετική χώρα. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι εμπειρίες που θα αποκομίσετε θα αλλάξουν την ζωή σας. Ετοιμαστείτε λοιπόν για ταξίδια…. ταξίδια ψυχής αλλά και αναψυχής και να θυμάστε αυτό που είπε ο Μακιαβέλι «Μια αλλαγή αφήνει την πόρτα ανοιχτή για να μπουν και άλλες».

 

ΖΥΓΟΣ

 

Ο Ουρανός διέρχεται το 8ο ηλιακό σας σπίτι και σας καλεί να αντιμετωπίσετε τα βαθιά νερά του ασυνειδήτου σας.  Η ψυχή σας είναι σαν ένα παγόβουνο και εσείς μέχρι στιγμής έχετε μάθει να αντιμετωπίζετε μόνο ότι είναι στην επιφάνεια.

Τώρα έχει έρθει ο καιρός, ξεπερνώντας τους όποιους φόβους σας, να αντιμετωπίσετε ότι κρύβεται στον βυθό αλλά και τις όποιες καταπιεσμένες επιθυμίες σας.  Έχει έρθει πλέον ο καιρός να σταματήσετε να κλείνετε τα αυτιά σας και τα μάτια σας αρνούμενοι τόσο να δείτε την πραγματικότητα, η οποία βρίσκεται μίλια μακριά από αυτό που έχετε μάθει εσείς να θεωρείτε ως αλήθεια, όσο και να ακούτε αυτά που έχουν οι άλλοι να σας πουν έτσι ώστε να τους κατανοήσετε.

Το χειρότερο ωστόσο δεν είναι ότι δεν προσπαθείτε να αποκτήσετε ενσυναίσθηση έτσι ώστε να μπείτε, όπως λέμε, στα παπούτσια των άλλων και να τους καταλάβετε, αλλά το γεγονός του ότι δεν αφουγκράζεστε την ίδια σας την ψυχή και τα ζητούμενα της.

Ο Ουρανός με την μετακίνηση του αυτή θα σας ανακατέψει λοιπόν λίγο απροσδόκητα. Θα σας αναγκάσει να δείτε το σύνολο και όχι την μονάδα. Θα κάνετε ένα είδους συναισθηματικό ξεκαθάρισμα και θα βάλετε τον εαυτό σας στην διαδικασία της κρίσης, ειδικά της ηθικής.

Επιπλέον, θα ξεβολευτείτε καλούμενοι να αντιμετωπίσετε απροσδόκητα γεγονότα τα οποία θα αφορούν τα οικονομικά σας, τα κέρδη σας, τα έσοδα σας, ειδικά δε, αν σε αυτά εμπλέκονται τόσο τρίτοι όσο και το δημόσιο, με λίγα λόγια διατροφές ή οικονομική βοήθεια από σύντροφο ή την οικογένεια σας  ή  φόροι, δάνεια, αλλά ωστόσο και ξαφνικές κληρονομιές.

Να θυμάστε ότι ο Ουρανός δίνει την δυνατότητα της απελευθέρωσης η οποία έχει την μορφή επανάστασης ενάντια στις ήδη υπάρχουσες στάσεις απέναντι στο χρήμα, τους κοινούς πόρους, τη σεξουαλικότητα και τα μυστικά και να θυμάστε το απόφθεγμα του Βολταίρου “Σκέψου, πόσο δύσκολο είναι ν’ αλλάξεις τον εαυτό σου και θα καταλάβεις πόσο μηδαμινές είναι οι δυνατότητές σου ν’ αλλάξεις τους άλλους”.

 

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η είσοδος του Ουρανού στο 7ο ηλιακό σας σπίτι θα δώσει πολλές αλλαγές στον τομέα των σχέσεων σας. Ξαφνικές διακοπές αλλά και ξαφνικά νέα ξεκινήματα, είτε αυτά αφορούν σε προσωπικές είτε αυτά αφορούν σε διαπροσωπικές σχέσεις. Αλλαγές ωστόσο που θα είναι τόσο απελευθερωτικές όσο και συναρπαστικές.

Ερωτικές σχέσεις, φιλικές σχέσεις, επαγγελματικές σχέσεις λοιπόν είναι αυτές που βρίσκονται στο στόχαστρο του Ουρανού, του μεγάλου Αφυπνιστή, ο οποίος σας καλεί να δείτε και να καταλάβετε ποιό ακριβώς κομμάτι της ψυχής σας έχετε θυσιάσει στο όνομα της αγάπης και ποια είναι η παρούσα πραγματικότητά σας.

 

Κάποιοι από εσάς που βρίσκονται σε ένα γάμο ή μια μακροχρόνια σχέση μπορεί να αισθανθείτε αποξενωμένοι από το σύντροφο σας και, αν παραμένετε μαζί για οικονομικούς λόγους ή για χάρη των παιδιών ενώ επί της ουσίας όλα έχουν καταρρεύσει και αισθάνεστε εγκλωβισμένοι, τότε με την διέλευση θα μπορέσετε να απελευθερωθείτε ευκολότερα.

Ο σκοπός του Ουρανού στην παρούσα διέλευσή του είναι να σας βοηθήσει να αντιληφθείτε τα όποια περιοριστικά μοτίβα υπάρχουν και επαναλαμβάνονται στις σχέσεις σας και φυσικά να ξεφύγετε από το να ζείτε την προσωπική σας «μέρα της μαρμότας».

Έχει έρθει η ώρα να αποδεχτείτε, και μέσα από την αποδοχή να αντιμετωπίστε, την συναισθηματική σας ταυτότητα που ορίζεται από εμπειρίες του παρελθόντος σας ή τους φόβους ή τις όποιες ενοχές σας, που επί της ουσίας καθορίζουν την συμπεριφορά σας.

Επιπλέον, σχέσεις θα μεταφερθούν σε ένα νέο επίπεδο και για τον λόγο αυτό μπορεί κάποιοι από εσάς να αποφασίσουν ακόμα και μια συμβίωση ή ένα γάμο ειδικά αν η σχέση που υπάρχει είναι προοδευτική, πρωτότυπη και διαφορετική για τα κοινωνικά δεδομένα που επικρατούν. Ακόμα, αυτό που σίγουρα κάποιοι από εσάς θα μπορούσαν να περιμένουν και προφανώς θα βιώσουν είναι αυτό του απροσδόκητου, της ξαφνικής και αντισυμβατικής σχέσης, του ξαφνικού έρωτα. Να θυμάστε το απόφθεγμα του Θεόφιλου Γκωτιέ “Στην αγάπη, όπως και στην ποίηση, το να μένεις στο ίδιο σημείο σημαίνει ότι πας προς τα πίσω”.

 

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η παρουσία του Ουρανού στο 6ο ηλιακό σας σπίτι θα σας δώσει πολλές αλλαγές στον τομέα των συνήθειων σας, της εργασίας σας, της ρουτίνας σας αλλά και της υγείας σας. Ως επί το πλείστων θα υπάρχουν αλλαγές στις καθημερινές σας συνήθειες που θα αλλάξουν εντελώς και απροσδόκητα.

Επαγγελματικά, αν είστε συναισθηματικά πιεσμένοι και απογοητευμένοι και ως εκ τούτου αποθαρρημένοι, θα αποζητήσετε να ξεφύγετε από τη παρούσα κατάσταση που σας κρατά παγιδευμένους και, τινάζοντας την καταπίεση από πάνω σας, να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο, κάτι που να μην έχετε μέχρι στιγμής δοκιμάσει ξανά.

Θα πρέπει να σκεφτείτε τις μελλοντικές σας επαγγελματικές δυνατότητες και ίσως να επεκτείνετε τις γνώσεις σας σχετικά με το αντικείμενο σας και την τεχνολογία ή τους υπολογιστές. Ίσως επίσης υπάρξουν αλλαγές στον επαγγελματικό τομέα και, δεδομένου του γεγονότος ότι θα εισαχθούν νέοι μέθοδοι εργασίας που απαιτούν μεγαλύτερη ευελιξία, να βγείτε από την γνώριμη ρουτίνα σας, πράγμα που θα σας αποσυντονίσει.

Κάποιοι από εσάς ίσως αλλάζουν γραφείο με την μορφή μετακόμισης ή ακόμα και πόστο, συναδέλφους και συνεργάτες. Κάποιοι άλλοι από εσάς μέσα από ένα πνεύμα ανάγκης για επαναστατικές αλλαγές και νέα επαγγελματική πορεία,  να αποφασίσουν την αυτοαπασχόληση ή την ενασχόληση σε τομείς που δεν είναι παραδοσιακοί και εντελώς διαφορετικοί. Ακόμα ίσως κάποιοι αποφασίσουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τα βιολογικά και να χρειαστεί ως εκ τούτου να ενταχθούν σε ένα σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης.

Επιπλέον, θα μπείτε σε μια ρουτίνα γυμναστικής ή εναλλακτικού τρόπου τροφής με σκοπό να βελτιώσετε την υγεία σας, το σώμα σας, την εμφάνιση σας και γενικά την ζωή σας.  Τέλος, θα επαναπροσδιορίσετε της ευθύνες σας αναλαμβάνοντας υποχρεώσεις που εν τέλει σκοπό έχουν να σας ωριμάσουν κυρίως ψυχικά. Να θυμάστε την ρήση του Μπούρσετ  «Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε όπως σκεφτόμαστε. Διαφορετικά αργά ή γρήγορα, θα μάθουμε να σκεφτόμαστε όπως ζούμε».

 

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η είσοδος του Ουρανού στο 5ο ηλιακό σας σπίτι θα σας αφυπνίσει σε θέματα που σχετίζονται με τα παιδιά σας, τους έρωτες σας, την δημιουργική πλευρά της ζωής σας αλλά και τα χόμπι σας. Όλα τα παραπάνω θα περάσουν μια περίοδο αλλαγών, πειραματισμών και ανακαλύψεων. Η εσωτερική σας παρόρμηση για δημιουργία και διασκέδαση θα τονίσει την ανάγκη σας να αποτινάξετε από πάνω σας ταμπού και περιορισμούς και να σταματήσετε να ζείτε σύμφωνα με κανόνες που εν τέλει κάποιοι άλλοι έχουν βάλει.

 

Αν κάποιοι από εσάς έχουν μια, μέχρι στιγμής, καταπιεσμένη πραγματικότητα και τείνουν προς την κατάθλιψη και το θυμό θα επαναστατήσουν ενάντια στο προσωπικό τους κατεστημένο. Γενικά, θα ανακαλύψετε δυνατότητες και δημιουργικά ταλέντα σας που δεν είχατε καν κατά νου και θα πειραματιστείτε με νέους τρόπους ψυχαγωγίας και δραστηριοτήτων.

Όσοι τώρα από εσάς έχουν παιδιά θα πρέπει να παρακολουθήσουν την συμπεριφορά τους γιατί μπορεί να ενεργούν σαν επαναστάτες διεκδικώντας όλο και περισσότερη ελευθερία, αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε σκληροί μαζί τους και να συνεχίσετε να βάζετε όρια και να θέτετε περιορισμούς, τουναντίον θα πρέπει να υποστηρίξετε την αυτο-έκφραση και να τους δώσετε το χώρο που χρειάζονται.

 

Επίσης, κάποιες κυρίες εκπρόσωποι του ζωδίου μπορεί να βρεθούν ξαφνικά έγκυες για τον λόγο αυτό καλό θα ήταν, αν φυσικά ο στόχος δεν είναι αυτός, να υπάρξει και η απαραίτητη προσοχή. Ακόμα, ο προσωπικός σας μαγνητισμός θα είναι μεγάλος και θα φαίνεστε στους γύρω σας συναρπαστικοί αυτή λοιπόν η ενέργεια μπορεί να προσελκύσει ερωτικά νέους ανθρώπους στην ζωή σας οι οποίοι ίσως είναι ασυνήθιστοι, εκκεντρικοί, εντελώς διαφορετικοί από ότι μέχρι στιγμής είχατε συνηθίσει. Να θυμάστε την ρήση του Ρίχτερ «Οι δυνατοί χαρακτήρες δημιουργούνται από την αλλαγή, οι αδύναμοι από τη στασιμότητα» αυτή τη φορά θα την κυνηγήσετε την ερωτική περιπέτεια. Διευρύνεται ο κύκλος των γνωριμιών σας, σε διαφόρων ειδών παρέες θα βρεθείτε , στόχος σας θα είναι να κοινωνικοποιηθείτε και όχι να απομονωθείτε.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Ουρανός διέρχεται το 4ο σας ηλιακό σπίτι και σας καλεί να εστιάσετε στην οικογένεια σας, στο σπίτι σας, στους συναισθηματικούς σας δεσμούς και κυρίως στον εσωτερικό σας κόσμο. Ο Ουρανός αντιπροσωπεύοντας την ελευθερία και την ανεξαρτησία υποδεικνύει μεγάλες και σημαντικές αλλαγές.

Στον επταετή λοιπόν αυτό κύκλο της ζωής σας θα έχετε συνεχώς μια ανάγκη για εσωτερική ελευθερία και έκφραση που ίσως έρχεται κόντρα σε ότι μέχρι στιγμής αποτελούσε την προσωπική σας ζωή και καθημερινότητα. Θα αποζητήσετε επαναστατικές αλλαγές και συναισθηματική ελευθερία, πράγμα που μπορεί να επηρεάσει ακόμα και την καριέρα σας αλλά και την στάση σας γενικά στην κοινωνία. Κάποιοι από εσάς ίσως αλλάξετε εργασία ή σταδιοδρομία, πράγμα που θα επηρεάσει την καθημερινότητα σας.

Κάποιοι άλλοι από εσάς ίσως αποφασίσετε ότι έχει έρθει η ώρα να φύγετε από το σπίτι των γονιών σας και να μείνετε μόνοι σας ικανοποιώντας την ανάγκη σας για ανεξαρτησία. Ακόμα ίσως άλλοι εκπρόσωποι του ζωδίου σας αποφασίσουν να μετακομίσουν σε κάποιο άλλο σπίτι ή απλά να αλλάξουν το ήδη υπάρχον ανακαινίζοντας το ή αλλάζοντας την επίπλωσή του.

Συνήθως μάλιστα με την παρουσία του Ουρανού να θελήσετε να κάνετε το σπίτι σας πιο μοντέρνο και πιο λειτουργικό, εμπλουτισμένο με κομμάτια τελευταίας τεχνολογίας. Γενικά θα έχετε την τάση να ξεφορτώνεστε ότι είναι παλιό και ξεπερασμένο.

Ο Ουρανός, να θυμάστε, δίνει εμπνεύσεις και θέλει πρόοδο και ευελιξία αλλά πολλές φορές δίνει και μια συναισθηματική αστάθεια. Καλό λοιπόν θα ήταν να δώσετε την απαραίτητη προσοχή στην οικογένειά σας και στην συναισθηματική σταθερότητα που χρειάζεται έτσι ώστε να είναι ενωμένα και αγαπημένα τα μέλη της.

Μην ξεχνάτε ότι ο Ουρανός απαιτεί και ελευθερία, αυτό σημαίνει φυσικά ότι κάποιοι ίσως αισθανθούν περιορισμό και θελήσουν να ξεφύγουν,  για τον λόγο αυτό οι χωρισμοί και τα διαζύγια είναι ένας ορατός κίνδυνος.

Καλό θα ήταν λοιπόν να συνδυαστούν η ανάγκη για προσωπική ελευθερία με την ανάγκη σας για ασφάλεια. Να θυμάστε τη ρήση του Ντάιερ “Αν αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα, τα πράγματα που βλέπεις θα αλλάξουν.”

 

ΙΧΘΥΣ

Ο Ουρανός διέρχεται το 3ο σας ηλιακό σπίτι και σας καλεί να εστιάσετε στους κοντινούς σας ανθρώπους, κυρίως στα αδέλφια σας ή τους συγγενείς σας, αλλά πάνω από όλα στην μάθηση. Θα αισθανθείτε εμπνευσμένοι και σαν να γεννιέται ένας νέος εαυτός σας πιο δυναμικός, πιο ριζοσπαστικός αλλά κυρίως πιο ευφυής..

Θα εμπιστεύεστε το ένστικτο σας και θα μεταφράζετε με μεγαλύτερη ευκολία αυτά που ακούτε, αυτά που σας λένε, δεδομένου του γεγονότος ότι οι περισσότεροι άνθρωποι άλλα θέλουν να πουν και άλλα τελικά λένε. Θα μπορείτε να διαβάζετε αυτό που λέμε «τις λέξεις πίσω από τις λέξεις», θα κατανοείτε με περισσότερη ευκολία.

Επιπλέον θα μπορείτε και θα θέλετε να αποτυπώσετε τις σκέψεις σας στο χαρτί ή στον υπολογιστή. Είναι λοιπόν μια υπέροχη στιγμή να ασχοληθείτε με τον έντυπο λόγο ίσως και σε κάποιο περιοδικό. Κάποιοι από εσάς θα θελήσουν να αποκτήσουν μαθησιακές εμπειρίες σχετικές με θέματα πέρα από το συνηθισμένο όπως αστρολογία π.χ.

Κάποιοι άλλοι ίσως αποφασίσουν να ξεκινήσουν ένα κύκλο σπουδών που θα τους βοηθήσει επαγγελματικά ή ίσως να ασχοληθούν με την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας ή να θελήσουν να πάρουν μια πιστοποίηση. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο τρόπος που βλέπετε τα πράγματα θα αλλάξει όπως εξάλλου και η στάση σας στην ζωή γενικά.

Η εξέλιξη θα είναι το ζητούμενό σας και αν κάτι δεν θα ανέχεστε από τους γύρω σας αυτό θα είναι η οποιαδήποτε πνευματική δυσκαμψία.

Προσοχή θα χρειαστούν οι σχέσεις σας με τα αδέλφια σας, τα ξαδέλφια σας και τους γείτονες σας. Ίσως υπάρξει κάποιου είδους αλλαγή στον τρόπο που επικοινωνείτε και επιπλέον ίσως οι σχέσεις σας ενταθούν λόγω κάποιων κακοπροαίρετων σχολίων. Τέλος, τα ταξίδια ευνοούνται αλλά καλό θα ήταν να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ότι αφορά το μεταφορικό σας μέσο. Να θυμάστε αυτό που είπε ο Χόκινγκ “Ευφυΐα είναι η ικανότητα προσαρμογής στην αλλαγή”.

ΠΗΓΗ : zwdiasimera.gr  – Έλενα Γκίτσαλη