6/3 O Oυρανός στον Ταύρο – Εra novum

Ένα κύριο χαρακτηριστικό του Ουρανού στον Ταύρο είναι η έλλειψη ριζοσπαστισμού στις κινήσεις, πλην όμως η θέση αυτή διαμορφώνει καταστάσεις και γεγονότα που επιβάλλουν τον ριζοσπαστισμό, που εξ αυτού του λόγου θα είναι και άναρχος.

Ο Ταύρος είναι το κατεξοχήν υλιστικό ζώδιο και έχει σχέση με την Γη και με την εκμετάλλευση της. Επομένως μια πρώτη ανάγνωση του Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου έχει να κάνει με την ανάπτυξη ριζοσπαστικών μεθόδων καλλιέργειας της Γής και διαθεσιμότητα σχετικής τεχνολογίας, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το παγκόσμιο σιτιστικό πρόβλημα.

Στην συνέχεια ο Ταύρος έχει να κάνει με το τραπεζικό σύστημα αλλά και με την κυκλοφορία και τον έλεγχο του χρήματος. Έτσι, ο Ουρανός στον Ταύρο θα χαρακτηρίσει μια περίοδο αφενός ριζοσπαστικής και καθολικής αναδιάρθρωσης του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος, αλλά και αφετέρου θα επιταχύνει την υιοθέτηση ενός παγκόσμιου νομίσματος ηλεκτρονικής μορφής και στις δύο περιπτώσεις πιθανά εκτός των προτύπων που γνωρίζουμε σήμερα, και μάλιστα πιθανολογώ εξ αιτίας μιας οικονομικής καταστροφής (;) παγκοσμίων διαστάσεων.

Χαρακτηριστικό της περιόδου επίσης θα είναι η τάση που θα επικρατήσει στην Ανθρωπότητα για απόκτηση χρημάτων και περιουσίας, πλην όμως με μεθόδους που εμπεριέχουν το στοιχείο του ρίσκου. Και μια πιθανή περιοχή επενδυτικού ενδιαφέροντος θα είναι το χρηματιστήριο γενικότερα και οι μετοχές των εταιριών που ασχολούνται με την Ενέργεια, την τεχνολογία, αλλά και με τα διαστημικά ταξίδια, ειδικότερα.

Στο γεωστρατηγικό επίπεδο το πέρασμα του Ουρανού στον Ταύρο θα αγγίξει τις ακόλουθες περιοχές του Κόσμου, : Αυστρία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Πολωνία, Λευκορωσία, Μικρά Ασία, Κύπρος, Ελληνικό Αρχιπέλαγος (Αιγαίο), Αζερμπαϊτζαν, Αυστραλία, Νέα Γουϊνέα, Νότια Αμερική. Στις περιοχές αυτές θα πρέπει να περιμένουμε γεγονότα που θα έχουν να κάνουν με την θεματολογία του Ουρανού στον Ταύρο, όπως αναλύεται στο άρθρο αυτό.

Να υπενθυμίσω εδώ ότι, ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς – που θα παραμείνει μέχρι τις 26/1/2026 – μας λέει ότι ναι μεν η Ανθρωπότητα είναι έτοιμη για μεγάλες και ριζικές αλλαγές τόσον όσον αφορά στην πορεία προς την ολοκλήρωση της – όπως αυτή ορίζεται στον χάρτη της Τρέχουσας Εποχής- όσον και στη πλανητική της συνείδηση και τις ευθύνες της προς το περιβάλλον, πλην όμως όταν τίθεται το θέμα της ανάγκης της χρηματοδότησης της όλης προσπάθειας, υπάρχουν ακόμα μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις πλούσιες και αναπτυγμένες και στις φτωχές και υποανάπτυκτες για τη συνεισφορά στην προσπάθεια.

Όσο ο Ουρανός θα βρίσκεται στον Ταύρο και ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς, θα πρέπει να περιμένουμε την διαμόρφωση ενός φιλοσοφικού και κοινωνικό-οικονομικού κινήματος που θα εντάσσει την οικολογική συνείδηση και υπευθυνότητα στο λατρευτικό πλαίσιο της Ανθρωπότητας προς τον Θεό.

Είναι προφανές, λοιπόν, πως μιλάμε για μια περίοδο όπου τα προβλήματα που ταλανίζουν την Ανθρωπότητα – υποσιτισμός και πτώση του βιοτικού επιπέδου, νέο-αποικιοκρατία και χρέος, αδυναμία ελέγχου κόστους, φοροδιαφυγή, οικολογική συνείδηση, νομισματική αστάθεια, κλπ – θα εξακολουθήσουν να είναι στο προσκήνιο.

Τα προβλήματα αυτά, υποδαυλισμένα από θρησκευτικά συμφέροντα που θέλουν να αποκτήσουν πολιτική εξουσία προκαλούν σκληρές εξεγέρσεις που στην συνέχεια καταπνίγονται με σκληροπυρηνικές τακτικές από τις ηγεσίες των λαών εν ονόματι της τάξης και της ασφάλειας, πιθανά και με την ανοχή της σιωπηλής πλειοψηφίας που είναι απασχολημένη με το πώς θα περισώσει ότι μπορεί από την λαίλαπα που ξέσπασε με την είσοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερο.

Ο Ουρανός στον Ταύρο θα συνεισφέρει νέες τεχνολογίες υποβοηθητικές της αύξησης της παραγωγικής ικανότητας του πρωτογενούς τομέα, αλλά και της μεταποίησης, ενώ ο εκσυγχρονισμός του τραπεζικού τομέα και του παγκόσμιου νομισματικού συστήματος – που δεν θα μπορεί να αποφευχθεί εξ αιτίας προφανών κινδύνων πτώχευσης του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος – ασφαλώς θα συμβάλλει στην τιθάσευση της πλασματικής οικονομίας του χρήματος, που με τα σημερινά δεδομένα ανέρχεται στα 700 τρις ετησίως, έναντι μόλις 75 τρις της πραγματικής οικονομίας.

Η υιοθέτηση ενός νομίσματος, παγκόσμια αποδεκτού, για τις συναλλαγές, σε συνδυασμό με την πιθανή μέχρι του 2025 προώθηση άυλων μορφών νομισμάτων, θα μπορούσε να συμβάλλει (τελικά) στην μείωση του κόστους παραγωγής, μεταφοράς και διάθεσης προϊόντων, αλλά και στην σύλληψη της διαφεύγουσας φορολογητέας ύλης, πλην όμως η υφιστάμενη διάταξη αντιπάλων δυνάμεων που θέλουν να αποκτήσουν την παγκόσμια εξουσία καθιστά δύσκολο η τουλάχιστον μερικά εφαρμόσιμο μόνο, το εγχείρημα.

 

ΠΗΓΗ:anadelphos.blogspot.com