Ο Εμμανουήλ Μηκίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ ταυτόχρονα άρχισε να παρακολουθεί σεμινάρια ψυχολογίας και αυτογνωσίας. Κύριο ενδιαφέρον του όλο το διάστημα των φοιτητικών χρόνων ήταν η κατανόηση του τρόπου που λειτουργεί η Ψυχή μας, το Γιατί και Πως.

Μετά την απόκτηση του πτυχίου των Μαθηματικών δίδαξε ως φροντιστής σε μαθητές και φοιτητές για αρκετά χρόνια, ασχολούμενος αποκλειστικά με την εκπαίδευση. Ένα εντελώς τυχαίο γεγονός γίνεται η αφορμή να έλθει σε επαφή (επιφανειακά στην αρχή) με την Αστρολογία.

Καθώς παρατηρούσε σιγά σιγά τον πλούτο, την ευρύτητα των πληροφοριών, την σοβαρότητα της σκέψης της Αστρολογίας, άρχισε να εντρυφεί όλο και βαθύτερα στα μυστικά της.

H διάθεση του για έρευνα και εξέλιξη τον οδηγεί στην Αριθμολογία και στην ερμηνεία των καρτών της Ταρω.

Εγγράφεται στο ΕΛ.Ι.Α.Τ.Α (Ελληνικό Ινστιτούτο Αριθμολογίας, Ταρωσοφίας, Αστρολογίας) και ολοκληρώνει τον κύκλο των σπουδών του, με άριστα, σε όλα τα παραπάνω γνωστικά αντικείμενα.

Σήμερα είναι επαγγελματίας Αριθμολόγος και ερμηνευτής της Ταρώ, παρέχοντας συμβουλές ανάλυσης – πρόβλεψης μέσω προσωπικών συνεδριών.

Ένα σημαντικό μέρος της ενασχόλησης του είναι η παράδοση μαθήματων και εξειδικευμένων σεμιναρίων σε όσους επιθυμούν να μάθουν Αριθμολογία– Ταρώ είτε για προσωπική τους γνώση είτε για να ασχοληθούν ως επαγγελματίες.