Στις 20/4- ταυτόχρονα σχεδόν με την έκλειψη στο ζώδιο του Κριού♈️ – ο Ήλιος☀️ ξεκινά την πορεία του στο γήινο ζώδιο του Ταύρου♉️.

Μεταφράζοντας την διέλευση αυτή στην συμβολική γλώσσα της Ταρώ, είναι σαν ο Ήλιος(η κάρτα ΧΙΧ – Ήλιος αντιστοιχεί στον πλανήτη Ήλιο)να ντύνεται με τα άμφια του Ιεροφάντη(η κάρτα V-Ιεροφάντης αντιστοιχεί στο ζώδιο του Ταύρου♉️).

Το “γυμνό παιδί”(σύμφωνα με την εικονογράφηση του Ήλιου) φοράει τα άμφια και σοβαρεύεται.

Ο Ήλιος είναι φωτεινός, ελαφρύς και αδέσμευτος από “ενδύματα” ή δόγματα.

Είναι ανοιχτός, διασκεδαστικός και πρόθυμος στην χαρά.

Η πνευματική ελευθερία, η δημιουργική επικοινωνία και ο ενθουσιασμός κυριαρχούν όταν λάμπει αγέρωχος.

Ο Ήλιος μπορεί να μας δημιουργήσει εγκαύματα αν μείνουμε πολύ εκτεθειμένοι σε αυτόν , αλλά το “κάνει” χωρίς δόλο ή πρόθεση – Μπορεί να είναι παιδί, αλλά είναι πιο δυνατός από όσο ο ίδιος γνωρίζει…

Το παιχνίδι με τον Ήλιο είναι σαν να παίζεις με την ίδια τη Δύναμη της Ζωής.

Ο Ιεροφάντης δεν ασχολείται τόσο πολύ με το παιχνίδι, αν και ενδιαφέρεται πολύ για τη Δύναμη της Ζωής σε όλες τις ανθρώπινες εκδηλώσεις της.

Η πνευματικότητα είναι η ειδικότητά του. Αλλά του αρέσει να είναι οριοθετημένος, χωρίς περιθώρια για να παρεξηγηθεί.

Προτιμά τα πράγματα οργανωμένα και υπό έλεγχο, κατά προτίμηση κάτω από τον δικό του έλεγχο.

Ο Ιεροφάντης παίρνει πολύ σοβαρά την τελετουργία και την παράδοση.

Το βλέπει ως τον δρόμο προς την ελευθερία, όχι ως περιορισμό.

Ο Ήλιος είναι λίγο περιορισμένος σε αυτή τη θέση, αλλά απολαμβάνει τη σιγουριά που εκφράζει ο Ιεροφάντης – Ακόμα και μέσα σε όρια, ο Ήλιος φαίνεται μόνο πιο λαμπερός.

Ο Ήλιος στον Ταύρο, ή αλλιώς “ο Ήλιος ντυμένος στα άμφια του Ιεροφάντη”, είναι μια περίοδιος όπου μπορούμε να εκφράσουμε με σιγουριά αυτό που πιστεύουμε.

Το μήνυμα του επόμενου μήνα είναι οτι η λήψη αποφάσεων δεν είναι βαρύ φορτίο, αλλά μάλλον ένα έργο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα, ακόμη και με κάποια χαρά.

Το να έχουμε πίστη σε κάτι είναι πολύ ανθρώπινο.

Ας χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον χρόνο για να συνδεθούμε ενεργά με αυτό που πιστεύουμε και να το μοιραστούμε σαν να ήταν ένα τραγούδι ή ένα πραγματικά όμορφο αστείο…